Psykologspesialist Bent Brenden
Jeg har lang erfaring med samtaleterapi med enkeltpersoner som sliter med angst- og depresjonsplager, traumer, livsvansker av ulik art og personer i krisesituasjoner. Metoder som jeg benytter meg mest av er kognitive tilnærminger eller EMDR.
Utdanning
Utdannet psykolog (cand.psychol) ved NTNU. Har tatt videreutdanning innen EMDR Modul 1 og 2, og Motivernde Intervju. I 2019 ble jeg godkjent spesialist i klinisk psykologi med fordypning i arbeidspsykologi.
Arbeidserfaring
Jeg har arbeidserfaring som psykologkandidat fra sengepost på Østmarka. Videre har jeg erfaring som psykolog fra ambulerende akutt-team (AAT) og poliklinisk behandling i spesialisthelsetjenesten hos Orkdal DPS. Jeg har også erfaring fra arbeidsrehabilitering hos Senter for jobbmestring.
Brukermedvirkning og brukerevaluering
For meg er det viktig at du som pasient føler deg sett og forstått, og at du opplever å ha påvirkning på det som gjøres. I løpet av den første samtalen vil vi drøfte hvordan vi sammen skal gå videre for at du skal få en løsning på årsaken til at du tok kontakt. I forløpet vil det komme forespørsler fra meg om evaluering av en samtale eller forløpet så langt. Dette er for å prøve og sikre at du opplever at vi er på rett vei, om vi må foreta noen justeringer eller finne en annen retning. Det viktigste er at du får noe igjen for ressursene du legger inn i prosessen. Derfor er alle tilbakemeldinger like viktige om de er kristiske eller positive.
Om taushetsplikten
Som psykolog er jeg pålagt taushetsplikt etter etter lov om helsepersonell. Dette innebærer at all informasjon fra samtaler med meg ikke deles med noen med mindre du samtykker til dette. Du kan føle deg trygg på at informasjon om deg utelukkende brukes for ditt beste. Diskresjon er også en viktig del av taushetsplikten. Skulle vi tilfeldig trefffe på hverandre i en eller annen situasjon, så vil ikke jeg gi tegn (hilse) på at jeg kjenner deg med mindre du hilser først. Helsepersonelloven har også noen unntak med tanke på tausehetsplikten. Disse unntaksbestemmelsene gjelder hvis psykologen får informasjon om forhold som setter pasientens eller andre liv og helse i fare. Unntaksbestemmelsen gjelder også hvis psykologen får informasjon som fører til bekymring overfor pasientens barn. Da går taushetsplikten over til meldeplikt for psykologen, og det må sendes varsel til rett offentlig instans.
Jeg er medlem av Norsk Psykologforening. Det innebærer at jeg har forpliktet meg til å arbeide i tråd med gjeldende fagetiske standarder. Dette gir en kvalitetssikring og trygghet for klientene. En eventuell klage på psykologers yrkesutøvelse kan rettes til Helsetilsynet eller til Norsk Psykologforening.